Το 2ο Συμμετοχικό εργαστήριο του In Nova Museum έλαβε χώρα στην αίθουσα εκθέσεων και εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων με συμμετοχή περίπου 40 ατόμων.
Κατά το πρώτο μέρος της συνάντησης, ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και εστίασε στη σημασία της διατροφής ως πολιτισμικής πρακτικής στους αρχαίους πολιτισμούς.
Η αρχιτέκτων Ελένη Παγκρατίου παρουσίασε σε γενικές γραμμές το έργο. Ο ομότιμος καθηγητής και γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης υπογράμμισε τη σημασία της διατροφής στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ανάγκη των αρχέτυπων για την παρούσα ζωή μας και τέλος ο επίκουρος καθηγητής Χρήστος Μεράντζας έδωσε έμφαση στον χαρακτήρα των μελλοντικών εργαστηρίων και των δράσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου. Ιδιαίτερα εστίασε στα βασικά στοιχεία που σχετίζονται με την προσέλκυση του κοινού στο Μουσείο Παπαγιάννη και στη σημασία των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του έργου που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη.
Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης κατά την οποία υπήρξε ένας λεπτομερής και παραγωγικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, καθορίστηκαν οι δράσεις και οι δραστηριότητες που αφορούν στην Τέχνη και τη Διατροφή, που θα υλοποιηθούν κατά τα μελλοντικά εργαστήρια που προβλέπει το έργο. Προγραμματίστηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, οι εκδηλώσεις που θα προταθούν στο κοινό κατά τη διάρκεια του έργου:
1. Πρώτη εκδήλωση, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 με αφηγήσεις και παραμύθια από τη Μαρία Μαχαίρα για παιδιά και ενήλικες, καθώς και δημιουργική συμμετοχή παιδιών 5 έως 12 ετών και γονέων από τη Βίκυ Μήτση και την Ωρέλια Στήκα. Η εκδήλωση θα γίνει στους χώρους του Μουσείου Παπαγιάννη.
2. Η δεύτερη εκδήλωση, την Κυριακή 6 Μαΐου 2017, θα έχει θέμα την ωμοφαγία, θα απευθύνεται σε ενήλικες και θα περιλαμβάνει αφήγηση από τη Μαρία Μαχαίρα και δοκιμή εδεσμάτων από τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου.
3. Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Δείπνο στα λευκά», στον κήπο του Μουσείου Παπαγιάννη, και με παράλληλες δράσεις (εργαστήρι μαριονέτας από τον Σωκράτη Παππά, συναυλία με φλάουτο από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, θέατρο σκιών από τον Άθω Δανέλη)
4. Την εβδομάδα 6 έως 12 Ιουνίου 2017 συμφωνήθηκε να λάβει χώρα η εκδήλωση για την παραγωγή καλλιτεχνικού ψωμιού, καθώς και έκθεση με έργα μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτή καθηγητή δρος Ζήκου Δέδου και Επίκουρου καθηγητή δρος Στέφανου Τσιόδουλου.
5. Το συμπόσιο γλυπτικής θα λάβει χώρα από 20/8 έως 20/9 2017. Κατά τη διάρκειά του θα δοθεί παράσταση δραματοποιημένων μύθων από τη θερινή ομάδα «Βορείως» στις 09/09.
6. Περί τα μέσα Οκτωβρίου 2017 θα οργανωθεί μία σειρά δράσεων: έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη διατροφή, από τη Δημιουργική Λέσχη Ιωαννίνων, έκθεση βιβλίου για τη διατροφή στην κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θεατρική παράσταση βασισμένη σε ιστορίες για το ψωμί, από τους μαθητές του Αρσακείου Σχολείου Ιωαννίνων.
7. Τέλος, τον Νοέμβριο, θα διοργανωθεί καλλιτεχνική έκθεση φωτογραφίας από τον Βαγγέλη Γιωτόπουλο με θέμα τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του έργου In Nova Museum.