Καρναβάλι, φωτιές και χαρταετοί

b_450_300_16777215_00_images_diafores_tzamala.jpgΈνα αποκριάτικο γλέντι θα στηθεί σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων την Κυριακή των Αποκριών, με τον Δήμο να στηρίζει και φέτος τους Πολιτιστικούς Συλλόγους στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν άσβεστα τα έθιμα που περνάνε από γενιά σε γενιά.

ην Κυριακή το μεσημέρι, στην έδρα του Δήμου, τα Πράμαντα, θα γίνει παραδοσιακό καρναβάλι που θα ξεκινήσει από την συνοικία «Μπούγα» και θα καταλήξει στο Δημαρχείο. Με το που πέσει το φως της ημέρας, σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου θα ανάψει η παραδοσιακή φωτιά, η τζαμάλα ή Δέπω, όπως ονομάζεται στην περιοχή, γύρω από την οποία θα στηθεί το γλέντι.
Εκδηλώσεις θα γίνουν στα περισσότερα χωριά και την Καθαρά Δευτέρα για να γιορταστούν τα Κούλουμα, με φασολάδα, λαγάνες, χαλβά και άφθονο κρασί, που έχει διανείμει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στους πολιτιστικούς συλλόγους. Και φυσικά, καιρού επιτρέποντος και ανέμου βοηθούντος, θα πετάξουν και οι χαρταετοί.
Τόσο οι κάτοικοι των χωριών, οι απόδημοι  και οι επισκέπτες που έχουν γεμίσει τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής θα γίνουν μια παρέα γύρω από τις φωτιές και στο σαρακοστιανό τραπέζι, απολαμβάνοντας αυθεντικές απόκριες, με κέφι και άρωμα παράδοσης.