Εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στην Αθήνα

b_450_300_16777215_00_images_diafores_kristaql_athina.jpgΤον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη τιμά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Το διήμερο των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη θεατρική παράσταση «…δι’ αυτόν τον προορισμόν…», από την Ομάδα Τέχνης «βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη προσέγγιση της ζωής και του έργου του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη.
Η θεατρική παράσταση θα δοθεί στις 8 το βράδυ, στον πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων (Τιμοκρέοντος 6Α, Πλατεία Αγ. Σώστη Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9344131, 210 9344197).
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο φιλόλογος Κώστας Μαργώνης, ο ποιητής/δοκιμιογράφος, διευθυντής του περιοδικού «Νέα ευθύνη» Δημήτρης Κοσμόπουλος, ο συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας, η συγγραφέας/ηθοποιός Ελένη Ζιώγα, ο επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Καλοσπύρος, η φιλόλογος Βασιλική Μαγκλάρα και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος. Τραγούδια του Συρράκου θα τραγουδήσει η χορωδία της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας Αγγελική Ευαγγέλου και τον συντονισμό η πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας Ελευθερία Γκαρτζονίκα. 
Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Κώτσικας (κλαρίνο), Γιώργος Κώτσικας (βιολί), Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο) και Θάνος Κώτσικας (κρουστά).
Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.