Προγραμματική για φυσιολατρικές διαδρομές με το Υπουργείο Περιβάλλοντος

b_450_300_16777215_00_images_diafores_famellossenteles.jpgΠρογραμματική σύμβαση για τη μελέτη και κατασκευή του έργου ανάδειξης φυσιολατρικών διαδρομών σε δάση και δασικές εκτάσεις περί των ποταμών Αράχθου, Καλλαρύτικου και των παραποτάμων του, υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Σκοπός της απόφασης, η οποία υπεγράφη στο υπουργείο από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, είναι η βελτίωση των παρεχόμενων διευκολύνσεων στους επισκέπτες στην περιοχή των παραπάνω ποταμών στα διοικητικά όρια του δήμου και η αξιοποίηση αυτής μέσω της τουριστικής δραστηριότητας.

Αντικείμενο της σύμβασης, διάρκειας δύο ετών, είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και η κατασκευή του έργου για την ανάδειξη υφιστάμενων φυσιολατρικών διαδρομών, αλλά και θέσεων θέας-αναψυχής, με ήπιες παρεμβάσεις, επιτρεπτές από το Π.Δ. του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Παράλληλα, από τον αναπληρωτή υπουργό υπεγράφη απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στον δήμο Μετσόβου αποθήκης πατατόσπορου, που ανήκει στη Δασική Υπηρεσία και βρίσκεται στη θέση Μπελούσια του δημοσίου δάσους της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας. Η διάρκεια παραχώρησης είναι 15 έτη και ο σκοπός της παραχώρησης είναι η κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης υλικών του δήμου Μετσόβου. Τις δαπάνες συντήρησης της αποθήκης θα αναλάβει ο δήμος Μετσόβου.